• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 17 maart 2021

Van stap tot stap stil

Voor je het in de gaten hebt, overkomt het je elk jaar: de Stille Week vliegt voorbij, zonder dat je echt hebt stilgestaan. Soms is er zoveel dat nog even moet. Terwijl het de moeite meer dan waard is om deze week stil te staan en stil te worden. Het is immers de week waarin het lijden van de Heere Jezus Christus naar een climax gaat. Zonde om eraan voorbij te leven!

Vanuit de bovenzaal, via Gethsman, het huis van de hogepriester en Herodes volgen we de Heiland op de voet om uiteindelijk via Golgotha in de hof van Jozef van Arimatha aan te komen. Stap voor stap worden we stil. Van Palmzondag tot de Paasmorgen.

Gaandeweg leest u een aantal stapstenen, waarmee u vaste grond onder de voeten krijgt. Woorden van God, die in Jezus Christus onder ons is komen wonen. Gedurende de week is er een (eenvoudige, maar wat ons betreft veelzeggende) creatieve opdracht. Die opdracht kunt u alleen doen, maar ook samen met anderen (een vriendin, het gezin of de buren). We wensen u en jullie van harte veel zegen toe bij het lezen en laten landen van deze woorden.

Ds. H.I. Methorst, hervormd predikant te Apeldoorn, en zijn vrouw schreven deze overdenkingen en een creatieve opdracht voor gebruik in de Stille Week.

Laat je creativiteit zien!

We ontvingen van een aantal de resultaten van de creatieve opdrachten. Fijn dat jullie er zo mee aan de slag zijn gegaan!

Stapstenen downloaden

De afbeelding is geschilderd door Kees Aalbers. www.keesaalbers.nl. Kees Aalbers heeft samen met Bert Noteboom en een projectkoor een cd/dvd van Passie en Pasen gemaakt, getiteld The Expectation. Te bestellen bij de lokale boekhandel.