Het leven delen

In de podcast ‘Het leven delen’ gaan Hannah Neele of Corine de Jong in gesprek met vrouwen – van twintig tot tachtig – over hun leven, de hoogte- en dieptepunten die ze ervaren hebben en hoe het geloof hierin een rol speelde. Verschijnt elke maand.

Te vinden via Spotify en YouTube.

Afleveringen

Aflevering 8 - Jacoline de Kruijf


Jacoline is op een bijzondere manier tot een huwelijk gekomen, het is een eerlijk en kwetsbaar verhaal. In deze podcast vertelt ze erover. Ze is een avontuurlijke, gastvrije vrouw, die ook jaren op Bonaire heeft gewoond met haar gezin. In Nederland is het leven anders dan op Bonaire, wat zijn de verschillen? Ook vertelt Jacoline over het werk dat ze nu mag doen: ze werkt bij Jesus.net, een online zendingsorganisatie. In deze podcast gaat het over Gods leiding ervaren in je leven bij elke stap die je zet. En dat Hij erbij is in de dieptepunten van je leven. 

Lied
Het lievelingslied van Jacoline de Kruijf is ‘Als ik naar de bergen kijk’ van Sela.Je kunt het hier luisteren.   

Bekijk de aflevering op YouTube.

Aflevering 7 - Riëtte Oudenaarden


Denk jij wel eens na over je levenseinde? Vanuit haar werk in de geriatrie maar ook vanuit haar persoonlijke leven weet Riëtte Oudenaarden hoe belangrijk en waardevol het is om niet alleen over je levenseinde na te denken, maar ook om er met anderen over te praten. Hoe je zo’n gesprek begint? Je hoort het in deze podcast en kunt er meer over lezen in het artikel dat Riëtte schreef. (www.vrouwtotvrouw.nl/levenseinde) Daarnaast vertelt Riëtte enthousiast over haar vrijwilligerswerk in Suriname én welke lessen zij daar leerde. 

De lievelingspsalm van Riëtte Oudenaarden is Psalm 150:1 ‘Looft God, looft Zijn naam alom’   Je kunt het hier luisteren.  

Je kunt de aflevering ook bekijken op YouTube.

Aflevering 6 - Wieke Schaafsma

In deze podcast gaat Corine in gesprek met Wieke. Wieke is een kleurrijke vrouw die samen met haar man en gezin heel wat jaren in Canada en Malawi heeft gewoond. Ze heeft haar leven in dienst van God gesteld. Het zorgen voor anderen stond centraal in haar leven. Ze heeft onder andere veel betekend voor gehandicapten in Malawi. Wat doet dat met je als je na zoveel jaar weer in Nederland woont? Wieke vertelt erover in deze podcast.

Het lievelingslied van Wieke Schaafsma is ‘There is a Redeemer’ (Er is een Verlosser). Je kunt het hier luisteren.

Je kunt de aflevering ook bekijken op YouTube.

Aflevering 5 - Rianne Scholman

Vlak na de geboorte van haar eerste zoon valt Rianne Scholman flauw en breekt hierbij haar rug. Ondanks revalidatie wordt ze niet de oude. Enkele jaren later blijkt dat Rianne het Ehlers Danlos syndroom heeft. Het syndroom beperkt haar leven steeds meer zodat ze uiteindelijk haar dagen grotendeels liggend door moet brengen. Maar het verdiept ook haar relatie met God. Op internet ontdekt Rianne dat er een operatie mogelijk is, maar die is risicovol en wordt niet vergoed. En er is nóg iets waardoor Rianne twijfelt of ze zich wel moet laten opereren. Ze vertelt erover in deze podcast.

Het lievelingslied van Rianne Scholman is lied 416: ‘Ga met God en Hij zal met je zijn.’ Je kunt het hier luisteren.

Je kunt de aflevering ook bekijken op YouTube.

Aflevering 4 - Marlies van Grol

Marlies van Grol: ‘Ik kan het heden niet leven zonder het verleden een plek te geven.’

‘Wie ik ben, dat is wel een heel grote vraag. Daar ben ik nog steeds naar op zoek.’ Het typeert wie Marlies is en hoe ze haar antwoorden formuleert. In deze podcast vertelt ze dat ze enerzijds een vrijbuiter is en uitdaging zoekt, maar anderzijds ook bang en kwetsbaar is.  

Marlies heeft veel verschillende dingen in haar leven gedaan: voor de klas gestaan, gewerkt bij Jeugd met een Opdracht, een coachingspraktijk gehad. Rond haar dertigste kwam ze in contact met André en zijn vijf kinderen. Op de kruispunten van het leven was God er en wees Hij de weg. 

Het lievelingslied van Marlies van Grol is ‘Stil mijn ziel, wees stil’. Je kunt het hier luisteren. 

Je kunt de aflevering ook bekijken op Youtube.

Aflevering 3 - Winnie Dai

In deze derde aflevering spreekt Hannah met Winnie Dai.

Ze is in Singapore opgegroeid bij haar oma en kwam op haar zevende naar Nederland bij haar ouders. Als jongvolwassene ging ze terug naar Singapore om af te kicken van haar verslaving. Later runde ze samen met haar man een snackbar.

Haar huwelijk ging niet altijd over rozen. Ze wilde scheiden, maar het lezen van een boek over het huwelijk veranderde haar mening. ‘Dan maak ik iets kapot wat God heeft ingesteld’.

Het lievelingslied van Winnie is ‘Zegen mij op de weg die ik moet gaan’. Je kunt het hier luisteren.

Je kunt de aflevering ook bekijken op Youtube.

Aflevering 2 - Tabitha Schurink

In deze tweede aflevering spreekt Hannah met Tabitha Schurink.

Ze is actief geweest in de zorg en heeft met haar gezin twee jaar onder Roma gewerkt in Hongarije. Onverwachts moesten ze terug. Nu studeert ze theologie en werkt ze als jeugdwerker in haar woonplaats Genemuiden, hoewel ze nooit wilde werken in haar eigen kerkelijke gemeente. Elk uur van de dag plant ze, ook haar stille tijd. ‘Want als God spreekt, dan moeten we wél luisteren.’

Het lievelingslied van Tabitha is ‘Ik zal er zijn’. Je kunt het hier luisteren.

Je kunt de aflevering ook bekijken op Youtube.

Aflevering 1 - Hanna Jongejan

In de eerste aflevering spreekt Hannah met Hanna Jongejan.

Hanna is in eerste plaats echtgenote en moeder. Maar ook toekomstig predikantsvrouw en schrijfster van de blogs op www.ikenmijnhuis.com; eigenaar van Fleurrijk, en recent afgestudeerd in Omgangskunde.

In de podcast wordt gesproken over psalm 73. Deze kun je hier terugluisteren.

Je kunt de aflevering ook bekijken op Youtube.