• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 4 juli 2024
  • Tags

Phad kraphaw muu sap

Recept bij het Kinderkatern 

In het julinummer vertellen Celeste, David, Irene en Anna over hun leven in Thailand. Thais eten koken kost ontzettend veel tijd. Eigenlijk is het veel sneller én goedkoper om je eten kant en klaar in een restaurantje te kopen. Op deze website staat een recept dat wél snel klaar is. En volgens de familie Bak smaakt het heel erg lekker! 

Ingrediënten (voor 6 personen) 

* 700 gram varkensgehakt (rund kan ook)
* 1-2 pepers (zaadjes eruit halen, daarna in dunne reepjes snijden)
* 1-2 el vissaus
* 1 el suiker
* 10 tenen knoflook (in kleine stukjes snijden)
* 3 el oestersaus
* 1/2 el sojasaus
* 400 gram sperzieboontjes in stukjes van 1 cm gehakt
* 1 handvol verse basilicum (steel van de blaadjes en bloempjes verwijderen en grondig wassen) 

  1. Bak op middelhoog vuur het gehakt rul in olie, samen met de knoflook en pepers
  2. Voeg de oestersaus, vissaus en suiker toe
  3. Voeg de voorgekookte sperziebonen toe
  4. Bak als laatste op hoog vuur de basilicum mee

Eet dit gerecht met rijst en eventueel een gebakken eitje.  

Eet smakelijk!