• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 11 juni 2022

James’ vrouw stierf bij een aanval

James verloor zijn vrouw toen Fulanimilitanten zijn dorp in centraal-Nigeria waar voornamelijk christenen wonen, aanvielen. Zelf is hij op dat moment in de stad.

Die dag belt Mary James huilend op en vertelt dat Fulanimilitanten hun dorp zijn binnengevallen. Daarna vlucht ze met haar dochters Melody (2) op de arm en Marvelous (6) achter zich aan naar de bossen, maar ze worden gezien.
Marvelous raakt bewusteloos door een klap op haar hoofd, Melody wordt in haar maag geschoten. De kogel gaat door het lichaam van de peuter en komt terecht in haar moeders borst. Mary sterft meteen. De meisjes liggen bij het lichaam van hun moeder totdat iemand hen vindt.

Pas de volgende ochtend hoort James dat zijn vrouw is gedood en dat zijn dochters leven. Tijd om te rouwen, is er niet. Haastig vertrekt hij met Melody naar het ziekenhuis. Twee maanden blijven ze in het ziekenhuis. Melody wordt enkele keren geopereerd.

Massabegrafenis

James mist de begrafenis van zijn vrouw. Zij en 85 andere slachtoffers krijgen een haastige massabegrafenis. James hart is vervuld van verdriet en van vragen. “Waarom stond de God die wij dienen, dit toe? Waarom ik?”

James en zijn familie wonen in een kamp voor lokale vluchtelingen. De Fulani-extremisten, die uit de buurt komen, hebben de huizen en het land van de verdreven christenen in bezit genomen.

Wekenlang is James ziedend als hij denkt aan de mannen die zijn vrouw vermoordden. “Ik wilde hen niet eens zien”, vertelde hij. Als christen weet hij van vervolging, maar hij had nooit verwacht dat het hem zou overkomen. Het voelt alsof hij van zijn toekomst is bestolen.

God is goed

SDOK droeg bij aan de kosten voor schoolgeld, kleding, medische zorg en traumazorg voor het gezin. Dit sterkt James’ geloof. “God is goed! Ik ervaar dat we een levende God hebben, Die me nooit zal verlaten.” James vindt het nog steeds moeilijk om de daders tegen te komen, maar hij is begonnen met hen te groeten. Vergeven kost tijd.

James vraagt zich af waarom de Heere Mary wegnam en niet hem, maar hij ziet dat God voor hem zorgt. “Ik voel me door Hem geliefd.”

James vraagt u te bidden voor hemzelf en zijn dochters Marvelous en Melody en ook voor alle Nigeriaanse christenen die familieleden, huizen en land zijn kwijtgeraakt. “Bid dat God ons sterk maakt in ons geloof en in onze behoeften voorziet.”

Zondag voor de Vervolgde Kerk

De Zondag voor de Vervolgde Kerk* is zondag 12 juni. Als leden van één lichaam staan we stil bij de vreugde en het lijden van onze vervolgde broeders en zusters. Op onze site vindt u een programma voor uw gemeente of groep. Ons gebed is dat God u hiermee opbouwt en bemoedigt en dat uw verbondenheid met uw vervolgde familie groter wordt.

Kijk op sdok.nl/zondag voor inspiratie.

*De Zondag voor de Vervolgde Kerk is een initiatief van Open Doors en onder andere SDOK sluit zich aan bij dit mooie initiatief