• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 10 december 2021
  • Tags

Witte bonenschotel

Deze combinatie klinkt misschien wat vreemd, maar is zó ontzettend lekker! Wij eten het toch wel elke 14 dagen een keer. De foto laat de laagjes zien, dan weet je tenminste wat er in zit.

Wat heb je nodig?

  • 1 grote pot witte bonen
  • 1 grote pot appelmoes
  • 250 gr ontbijtspek in blokjes
  • 150 gr ham in blokjes
  • 1 grote ui gesnipperd
  • Aardappelpuree
  • Geraspte oude kaas
  • Paneermeel
  • Selderiezout
  • Kaneel

Wat moet je doen?

Bak de spekjes uit, doe daar de uien bij. Als het bijna gaar is de hamblokjes meewarmen. Uitgelekte witte bonen toevoegen en goed doorwarmen.

Doe het bonenmengsel in een ovenschaal. Daarover kun je wat selderiezout strooien, maar de spekjes zijn eigenlijk al zout genoeg.

Verdeel de appelmoes over de bonen en strooi daar lekker kaneel overheen.

Maak aardappelpuree en schep dit  voorzichtig op de appelmoes. Daaroverheen geraspte kaas en paneermeel en klontjes boter. In de oven laten gratineren en door en door warm laten worden.

Eet smakelijk.


Dit recept is aangeleverd door Adrie Middelkoop – den Hartog. Ook fan van koken of bakken? Deel je favoriete recept met ons!