• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 7 februari 2023
  • Tags

Walnotenkoek

Dit recept kwam ik tegen op Pinterest, (Ellouisa cooking), waar ik heel veel inspiratie opdoe voor recepten (en nog veel meer). Ik had nog best wat walnoten liggen, die zouden hier goed voor gebruikt kunnen worden. Dus eerst heb ik een tijd noten gekraakt. En toen kon ik aan de koek beginnen.

Voor het deeg heb je nodig:
– 110 gr bloem
– 50 gr amandelpoeder
– 65 gr roomboter
– 40 gr suiker
– Half eitje

Voor de bovenlaag heb je nodig:
– 100 gr walnoten
– 75 gr roomboter
– 90 gr suiker
– 2 eetl honing

Gebruik een bakblik van ongeveer 20×20 cm

Hoe maak je het?

Oven voorverwarmen op 150 graden.

Meng de ingrediënten voor het deeg tot een samenhangend deeg. Bedek de bakvorm met bakpapier en verdeel het deeg hierover. Bak het 10 minuten in de oven.

Voor de bovenlaag smelt je de boter met de suiker en honing op een laag vuur. Om te voorkomen dat het verbrandt moet je blijven roeren.

Breek ondertussen de walnoten, niet heel klein, het moeten nog wel stukjes zijn.

Meng de noten door het botermengsel en giet dit op het gebakken deeg.

Zet het daarna nog 25 minuten in de oven.

Toen de tijd om was dacht ik: de bovenlaag is nog helemaal niet hard. Maar dat komt vanzelf zodra het afkoelt.

Snijd de koek na het afkoelen in kleine vierkantjes. Het is heerlijk, maar je moet er niet teveel van nemen (je mag natuurlijk altijd 2 of meer stukjes nemen J)


Reageren? Stuur een mail naar reacties@vrouwtotvrouw.nl