• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 24 april 2024
  • Tags

Visgoulash met perzik

Voor 4 personen

Weer een oud recept wat ik jaren geleden vaak maakte. Destijds schreef ik alle recepten die we het waard vonden om te bewaren in ‘het grote boek’. Daar is dit er ook één van.

Wat heb je nodig?:

600 gr (diepvries) kabeljauw of andere visfilet
2 eetl. boter
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
1 rode paprika in stukjes
1 eetlepel paprikapoeder mild
3 eetlepels bloem
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel oregano
Zout
1 klein blikje tomatenpuree
2,5 dl bouillon
4 halve perziken
1 bekertje crème fraîche

Laat de vis zo nodig ontdooien en snij ze dan in stukken. Bestrooi de vis met zout en 1 eetlepel bloem. Fruit de ui en knoflook in de hete boter. Voeg de paprikablokjes toe en fruit dit mee. Voeg ook de paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak dit even mee.

Doe de vis erbij en bak de stukken vis ca. 10 minuten mee.

Strooi dan nog 2 eetlepels bloem over het geheel. Voeg de oregano en chilipoeder en de bouillon toe en laat het even sudderen.

Snijd de perziken in blikjes en voeg die op het laatst toe met de crème fraîche en warm het goed door.

Heerlijk met rijst.

Eetsmakelijk!