• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 11 april 2022
  • Tags

Vegetarische Stroganoff uit de oven

In een van de receptenbladen die je mee kan nemen in de supermarkt las ik dit recept. Eerst dacht ik: mwah, zilveruitjes…  augurken… Toch geprobeerd en wat was het heerlijk.

  • 400 gr champignons, in plakjes
  • Olijfolie
  • 2 rode uien, in smalle ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 rode paprika’s in repen of stukjes
  • 1 blikje (70 gr) tomatenpuree
  • 100 gr zilveruitjes, uitgelekt
  • 4 augurken, in blokjes
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • 2 thl. (gerookt) paprikapoeder
  • 100 ml groentebouillon
  • 200 ml crème fraîche
  • Paneermeel
  • Geraspte kaas

Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en bak hierin de uienringen, knoflook en paprika . Voeg na een paar minuten de tomatenpuree toe en laat die even meebakken (ontzuren). Schep dan de paddenstoelen erbij en bak ze even mee. Meng de zilveruitjes, augurken, paprikapoeder en de helft van de peterselie en de bouillon erdoor. Tot slot roer je de crème fraîche erdoor.

Doe alles in een ingevette ovenschaal en bestrooi het met de geraspte kaas, de overgebleven peterselie en paneermeel. Laat het onder de grill goudbruin worden.

Heerlijk met stokbrood of rijst.


Dit recept is aangeleverd door Adrie Middelkoop – den Hartog. Ook fan van koken of bakken? Deel je favoriete recept met ons!