• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 2 januari 2024
  • Tags

Thaise Curry

Door: Adrie Middelkoop-den Hartog

Ik haal mijn inspiratie bijna altijd van internet, wat ik dan soms wat aanpas. Zo ook dit recept, van Mind your feed.

Wat heb je nodig?
300 gr kipfilet
1 ui
1 rode paprika
½ courgette
1 rode peper
100 gr diepvries doperwten
1 limoen
1 cm verse gember
2 teentjes knoflook
1 klein blikje tomatenpuree
1 stengel citroengras
3 thl kurkuma
2 thl kerrie
2 thl komijn
1 thl nootmuskaat
1 eetl vissaus
250 ml kokosmelk
Olie
Verse peterselie
Verse basilicum

Wat moet je doen?
Snipper de ui, snijd de paprika en courgette in blokjes.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Verwarm olie in een hapjespan en fruit hierin de ui. Voeg rode peper toe en pers de knoflook en gember uit boven de pan. Doe dan de kip erbij en bak deze rondom bruin.
Daarna kan de paprika en courgette erbij en bak dit ongeveer 5 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even aan.
Daarna kan de kokosmelk, het sap van de limoen en de kurkuma, kerrie, komijn, nootmuskaat en vissaus toe. Roer de doperwten erdoor en leg de gekneusde stengel citroengras er bovenop.
Laat alles zo’n 20-30 minuten zachtjes pruttelen.
Lekker met basmatirijst.

Eetsmakelijk!