• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 6 september 2021
  • Tags

Tacolasagne

Op een (Amerikaans) filmpje zag ik een heerlijk recept voorbijkomen van Tacolasagne. Het zag er eenvoudig uit om te maken (en dat was het ook). En het was echt superlekker. In het originele recept zat bijna geen groente, alleen tomatenblokjes, dus heb ik zelf groenten toegevoegd die in veel Mexicaanse gerechten gebruikt worden.  

Wat je nodig hebt: 

– 500 gr rundergehakt
– 1 rode ui gesnipperd
– 1 rode paprika in blokjes
– 1 teentje knoflook gesnipperd
– 1 blikje tomatenblokjes
– 1 blikje maïs
– 1 blikje kidneybonen
– 1 potje crème fraîche
– 1 zakje tacokruiden 
– ca. 50 ml water
– 1 zakje mix voor kaassaus)
– 1 zakje geraspte cheddarkaas
– 1 zakje geraspte belegen kaas
– 12 stuks tortilla’s (zachte wraps)
– peper 

Wat ga je doen?
Bak het gehakt rul, voeg de ui en paprika toe en bak die even mee. Daarna kunnen de tacokruiden erbij, bak even mee en voeg dan het water toe. Maak vervolgens de kaassaus aan zoals op de verpakking vermeld staat. De kaassaus, maïs, uitgelekte kidneybonen, tomatenblokjes en de crème fraîche kunnen nu bij het gehakt. Op het laatst wat peper er bij, zout hoeft niet, de kaas is al zout genoeg. Goed doorroeren en lekker even laten pruttelen.  

Bedek de bodem van een iets ingevette ovenschaal met de tortilla’s (je kan ze scheuren om het passend te maken), doe daar wat geraspte kaas op en wat van het gehaktmengsel. Daaroverheen nog wat kaas en dan weer een laagje tortilla’s. Weer kaas, gehaktmengsel, kaas en tortilla’s en zo tot de schaal vol zit. Eindig met gehaktmengsel en daarover lekker veel geraspte cheddarkaas. Ik gebruikte in de ovenschaal geraspte belegen kaas, omdat ik maar 1 zakje cheddarkaas meer had. Het kan ook met alleen een van beide. Ik vind het heerlijk om er veel kaas door en op te doen. 

Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven, 200°, tot alles goed warm is en de bovenkant een lekker bruin korstje heeft. 

Je kan er nog wat guacomole en crème fraîche los bijgeven, maar ook zonder dat is het een heerlijk recept.  

Eet smakelijk. 

Dit recept is aangeleverd door Adrie Middelkoop-den Hartog. Ook fan van koken en/of bakken? Laat het ons weten met je favoriete recept!