• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 26 november 2021
  • Tags

Spaghettischotel met tonijn

Een keer iets anders dan de standaard pastamaaltijd met gehakt. Erg lekker.

Wat heb je nodig?

  • 250 gr spaghetti
  • 1 bouillontablet
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 20 gr boter
  • 250 gr champignons, kleingesneden
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 blikje tonijn
  • 1 eetl kappertjes
  • 1 eetl citroensap
  • 1 thl oregano
  • Zout, peper
  • 1 dl koffieroom
  • 75 gr geraspte oude kaas

Wat moet je doen?

Kook de spaghetti in ruim water met een bouillontablet. Bij het afgieten hou je een beetje vocht apart. Fruit intussen de ui in de boter goudgeel. Voeg de champignons toe en bak ze even mee. Roer de tomatenpuree erdoor, bak even mee en voeg een beetje van het kookvocht van de spaghetti toe . Laat de saus heel even doorkoken. Laat de tonijn uitlekken en maak het wat fijner. Voeg dit toe bij de uien en champignons, samen met het citroensap, de oregano en de kappertjes.

Breng de saus op smaak met zout, peper en koffieroom. Meng de spaghetti door de saus en doe alles over in een ovenschaal. Bedek deze met geraspte kaas en plaats hem 10 min in een op 200° C voorverwarmde oven, zodat de kaas smelt en een mooie kleur krijgt.

Eet smakelijk!