• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 12 februari 2024
  • Tags

Spaghettischotel met tonijn

Door: Adrie Middelkoop-den Hartog

Dit recept komt uit een boek wat verscheen in 1981. We hebben het destijds heel veel gegeten. Toen ik het boek weer zag liggen wist ik het gelijk: dit ga ik weer eens maken. En het smaakte net zo lekker als destijds.

Benodigdheden:

  • 250 gr spaghetti
  • 1 bouillontablet
  • 1 ui gesnipperd
  • 20 gr boter
  • 250 gr champignons in plakjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 blikje tonijn
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel oregano
  • Zout, vers gemalen peper
  • ½ dl koffieroom of kookroom
  • 75 gr geraspte oude kaas

Bereiding:

Kook de spaghetti in ruim water met een bouillontablet. Fruit intussen de ui in de boter en voeg daar de champignons aan toe. Smoor dit enkele minuten. Roer de tomatenpuree erdoor en bak dit even mee om te ontzuren. Doe er dan ½ dl water bij. Laat de saus enkele minuten met het deksel op de pan zachtjes doorkoken.

Laat de tonijn uitlekken, maak het vlees fijn en roer het met de kappertjes, citroensap en oregano door de saus. Breng op smaak met zout, peper en room.

Meng de saus door de met koud water afgespoelde en goed uitgelekte spaghetti. Bestrooi met geraspte kaas.

Eetsmakelijk!