- Gepubliceerd door
- Vrouw tot Vrouw
- Gepubliceerd op
- 20 juli 2023
- Categorieën
- Link in bio
- Recepten
- Tags
Soja-boter-pasta
Door: Adrie Middelkoop-den Hartog
Een 20 minuten recept van de Ierse tv kok Donal Skehan. En echt, het is zó klaar. Meestal den ik: ja, als alles afgewogen en gesneden klaar staat, alles in aparte schaaltjes (dus heel veel vaat). Maar dit recept is echt heel snel klaar. En dan gebruik ik ook nog eens veel meer champignons dan in het originele recept staat.
Wat heb je nodig?
300 spaghetti
400 gr champignons gesneden in dunne plakjes
400 gr kastanjechampignons gesneden in dunne plakjes
(of allerlei andere paddenstoelen )
4 tenen knoflook gesnipperd
1 sjalotje gesnipperd
50 gr ongezouten roomboter
3 eetl sojasaus
Handjevol fijngesneden bieslook
Zeezout en zwarte peper
Olie om in te bakken
Wat moet je doen?
Breng een grote pan water aan de kook, breng op smaak met een beetje zout en voeg de pasta toe. Kook deze al dente.
Verhit ondertussen een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur, voeg een beetje olie toe en bak de champignons, sjalot en knoflook met een beetje zout en peper tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg dan de roomboter en sojasaus toe, meng het door elkaar en laat smelten in de pan.
Breng de pasta met een keukentang rechtstreeks uit de pan (met wat aanhangend water) bij de champignons en roer goed door elkaar. Serveer met wat bieslook erover en eet smakelijk.