• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 3 april 2023
  • Tags

Sinaasappelcake

Door: Adrie Middelkoop-den Hartog

Ik denk dat ik wel fan ben van de recepten van Ellouisa Cooking. Zoals ook deze sinaasappelcake. Heel eenvoudig en zo lekker. Ik had nog nooit een cake gebakken met olie, altijd met roomboter. Maar het is echt een aanrader, de cake was heel luchtig.

Het glas wat genoemd wordt bij de ingrediënten is een glas van 250 ml. Dat werkt echt wel makkelijk.

Wat heb je nodig?

Voor de cake:
– 4 eieren
– 1 glas suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 glas zonnebloemolie
– 2 glazen bloem
– 1 zakje bakpoeder
– 2 sinaasappels

Voor de garnering:
– Paar eetlepels  jam
– Geraspte kokos

Wat moet je doen?

Mix eieren met suiker en vanillesuiker. Mix olie erdoor en dan bloem met bakpoeder. Rasp dan de schil van de twee sinaasappels boven het beslag en pers de sinaasappels uit. Mix deze rasp en sap door het beslag. Schep in een ingevette rechthoekige vorm. Schud het bakblik even en sla een paar keer op je aanrecht om de luchtbellen eruit te krijgen. Bak dan in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor 30-40 minuten.

Om te controleren of de cake gaar is steek ik een satéprikker in de cake. Komt die er droog uit is de cake gaar.

Na het bakken af laten koelen en uit de vorm halen. Bestrijken met verwarmde jam en wat geraspte kokos. Kan ook met amandelschaafsel, of poedersuiker.

Eetsmakelijk!