• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 3 maart 2022
  • Tags

Romige risotto met groenten en ham

Dit heb je nodig

  • 1 kuipje Boursin cuisine
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 gr risottorijst
  • 9 dl kippenbouillon
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes
  • 200 gr diepvries erwtjes
  • 200 gr ham, in blokjes

Zo maak je het

Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de risottorijst erdoor en bak dit al omscheppend tot de korrels glanzen. Voeg een flinke scheut bouillon toe en laat de rijst zachtjes pruttelen. Voeg steeds weer een scheut bouillon toe als de rijst het vocht heeft opgenomen en roer regelmatig. Kook de rijst zo zachtjes gaar.
Schep na 10 minuten koken de tomaat, bleekselderij, erwtjes en ham door de risotto en kook deze in nog 10 minuten gaar. Schep de Boursin Cuisine erdoor en warm de risotto nog 2-3 minuten zachtjes door.


Dit recept is aangeleverd door Adrie Middelkoop – den Hartog. Ook fan van koken of bakken? Deel je favoriete recept met ons!