• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 17 oktober 2023
  • Tags

Romige Restjes Risotto

Als je ineens zin hebt in risotto maar geen zin hebt om naar de supermarkt te gaan, dan verzin je een recept met wat je nog in huis hebt. En eerlijk gezegd, het was erg lekker. Na een verjaardag had ik nog een stuk salami over, erwtjes heb ik altijd wel in de vriezer, tomaten waren nog over van een lekkere lunch. En toevallig een bekertje crème fraîche in de koelkast. Parmezaanse kaas helaas niet, maar met andere geraspte kaas kan het ook.

Wat heb je nodig?
300 gr risottorijst
1 niet te kleine ui
1 teen knoflook
Ca. 800 ml bouillon van 2 tabletten
250 gr salami (blokjes)
3 tomaten
200 gr diepvrieserwtjes
Crème fraîche
Geraspte kaas

Wat moet je doen?
Snipper de ui en de knoflook. Doe wat olie in een (hapjes)pan met dikke bodem en bak daarin de ui en knoflook. Voeg de risottorijst toe en bak tot de korrels wat glazig zijn geworden.
Voeg dan steeds een beetje bouillon toe en roer door. Voeg steeds wat bouillon toe als het vocht in de pan helemaal is opgenomen.

Ondertussen bak je de blokjes salami in een koekenpan. Voeg deze na ongeveer 15 minuten toe aan de risotto, gelijk met de in blokjes gesneden tomaten en de erwtjes.
Als de rijst gaar is voeg je de crème fraîche en de geraspte kaas toe en roer dit goed door.

Eetsmakelijk!