• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 1 juni 2023
  • Tags

Romige Italiaanse aardappel-knoflooksoep

Door: Adrie Middelkoop-den Hartog

Een overheerlijke Italiaanse aardappel-knoflooksoep. Een oud recept wat ik vaak gebruik omdat het gewoon heel erg lekker is.

voor: 4 personen

Wat heb je nodig?
– 3 eetl. olijfolie
– 1 grote zoete ui, fijngehakt (waarom een zoete? Geen idee, ik heb ze gekocht, maar vlgs mij kan het ook wel met een gewone ui)
– 4 tenen knoflook in stukjes
– 1 eetl. gedroogde marjoraan (marjolein)
– 500 gr kruimige aardappels, geschild en in kleine blokjes
– 1 lt hete groentebouillon van 2 tabletten
– 100 gr mascarpone
– Zout, versgemalen peper
– 100 gr vers geraspte Parmezaanse kaas

Wat moet je doen?
Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en majoraan op lage stand in 5-8 min glazig maar niet bruin. Voeg de aardappelblokjes en bouillon toe en laat aan de kook komen. Kook de aardappel in ca. 10 minuten gaar. Voeg de mascarpone toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper en serveer met Parmezaanse kaas.

Eetsmakelijk!