• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 25 november 2022
  • Tags

Risotto met prei en zalm

Door: Adrie Middelkoop-den Hartog

Ik dacht altijd dat risotto maken veel werk was. Zo kwam het op me over als ik recepten las of op tv zag. Maar dat is echt niet waar, je moet regelmatig roeren, maar het is heel makkelijk en erg lekker.

Zo ook dit recept, wat ik op Pinterest vond bij Boodschappen.

Wat heb je nodig?
3 eetl olijfolie
2 sjalotjes of 1 kleine ui (gesnipperd)
500 gr prei in ringen
2 teentjes knoflook
350 gr risottorijst
100 ml witte wijn
1,2 liter groentebouillon
250 gr zalmfilets in blokjes
50 gr roomboter
100 gr geraspte Parmezaanse kaas
1 handje rucola

Wat moet je doen?
Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalotjes, prei en knoflook een minuut of 3 heel zachtjes. Bestrooi met zout en voeg dan de rijst toe. Bak die al roerend tot de rijstkorrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en laat deze inkoken en verdampen.

Voeg een scheutje bouillon toe en breng dit zachtjes aan de kook. Voeg, als het vocht door de rijst is opgenomen, weer een scheut bouillon toe en ga zo verder tot de rijst in ongeveer 20 minuten helemaal gaar is.

Voeg dan de rauwe zalm, klontjes boter en de helft van de kaas toe en laat dit 10 minuten op een miniem vuurtje staan met het deksel op de pan, totdat de zalm gaar is. Verdeel het over de borden en garneer het met de rest van de kaas en rucola.

Eetsmakelijk!


Reageren? Stuur een mail naar reacties@vrouwtotvrouw.nl