• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 15 augustus 2022
  • Tags

Pasta pestosalade

Voor 6-8 personen

Ingrediënten
1 zak pasta (penne/fusili 500 gram)
1 potje groene pesto ca. 180 gram (naar eigen smaak, eventueel pesto zelf te maken)
2 zakken rucola  (mag ook andere slasoort, maar rucola heeft een heerlijke, eigen smaak)
2 pakjes gerookte kipfilet (in reepjes)
250 gr gebakken spekjes
1 pakje feta (in blokjes)
1 komkommer (in blokjes)
ca. 400 gr cherrytomaatjes (elk in vieren gesneden)
geroosterde pijnboompitjes
schilfers Parmezaanse kaas

Bereiding
Pasta aan de kook brengen zoals normaal. Afgieten en goed afspoelen, zodat het koud wordt en niet blijft plakken (eventueel met een scheutje olijfolie, al werkt de pesto in het gerecht ook goed tegen het plakken). Rooster de pijnboompitjes.

Gebakken spekjes, blokjes feta, blokjes komkommer, gesneden tomaatjes en reepjes gerookte kipfilet in een grote saladeschaal doen. Voeg de rucola toe en dan de afgekoelde pasta. Roer alles door elkaar. Meng de pesto door de salade en garneer met schilfers Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.


Dit recept is aangeleverd door Adrie Middelkoop – den Hartog. Ook fan van koken of bakken? Deel je favoriete recept met ons!