• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 19 januari 2022
  • Tags

Pasta met chorizo uit de oven

Wat heb je nodig?

  • 1 chorizo worst (van Stegeman of zo)
  • 250 gr fusilli
  • Bosuitjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Grove mosterd
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr Parmezaanse kaas
  • Ca. 300 gr diepvrieserwtjes

Wat moet je doen?
Kook de fusilli zoals aangegeven op de verpakking.
Snij de bosuitjes in kleine ringetjes, rasp de Parmezaanse kaas en snijd de chorizo in kleine blokjes. Snipper de ui en de knoflook.

Bak in een heel klein beetje olie of boter de ui, knoflook en de chorizo. Roer de mascarpone en mosterd hierdoor tot het een romige saus is. Voeg de erwtjes toe en roer alles door de fusilli. Vul een ovenschaal en bestrooi de pasta met Parmezaanse kaas. Laat de kaas mooi bruin worden in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Lekker met een salade.

Zelf had ik nog een prei en een wortel liggen, die heb ik er ook door gedaan. De mosterd was ik vergeten, maar hoe je het ook maakt, het is een heerlijk en makkelijk recept.

Eetsmakelijk!


Dit recept is aangeleverd door Adrie Middelkoop – den Hartog. Ook fan van koken of bakken? Deel je favoriete recept met ons!