• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 14 september 2022
  • Tags

Paella

Het duurt wel een uur voor dit gerecht klaar is, vooral omdat het een tijdje moet garen. Maar moeilijk is het zeker niet.

Wat heb je nodig?
– 200 gram paella rijst
– 2 thl paellakruidenmix (ik heb dit gekocht toen ik in Spanje was. Euroma heeft ze ook. Je kan ze ook zelf maken, er staan voorbeelden op internet).
– 1 ui
– halve chorizo
– 2 kippendijen
– 250 gram garnalen (ik gebruikte ongepelde garnalen, wel voorgekookt, kan ook rauw, ze hebben tijd genoeg om te garen)
– 150 gram diepvriesdoperwten
– 1 rode paprika
– 250 gram cherrytomaatjes
– 750 ml visbouillon
– 1 eetlepel olijfolie
– snufje peper en zout
– handje verse peterselie
– 1 citroen of limoen

Wat moet je doen?
Ik heb een speciale paellapan gekocht, maar het kan natuurlijk ook in een gewone, grote koekenpan.

Snipper de ui en de paprika. Snijd de chorizo in stukjes en snijd de kip fijn. Verhit de olijfolie in de paellapan.

Bak de ui en voeg na een paar minuten de kip toe. Na even roerbakken doe je de chorizo en de paprika erbij. Na even bakken doe je de ongekookte rijst in de pan en roerbak dit een minuut of 5 (steeds blijven roeren, het heet niet voor niks roerbakken).

Meng dan de kruidenmix toe, de doperwten en de gehalveerde tomaatjes. Blus alles af met de visbouillon en leg de garnalen op de paella.

Nu laat je alles zeker een half uur droog koken. Paella mag aangebakken zijn. Het is klaar als alle vocht is verdampt en de garnalen gaar zijn. Maak de paella af met extra citroen of limoen schijfjes en verse peterselie (en dat ben ik dus vergeten, voor je het mist op de foto).


Dit recept is aangeleverd door Adrie Middelkoop – den Hartog. Ook fan van koken of bakken? Deel je favoriete recept met ons!