• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 5 oktober 2022
  • Tags

Mexicaanse ovenschotel

Door: Adrie Middelkoop-den Hartog

Wat heb je nodig

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode of groene paprika
  • 1 spaanse peper
  • 2 tomaten
  • 300 gram (runder) gehakt
  • 1 zakje Tacokruiden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • peper & zout
  • scheutje olijfolie
  • 1 zak nacho chips
  • klein blikje mais
  • 1 klein blikje kidney bonen
  • Lekker veel geraspte cheddar kaas (andere kaas kan ook, maar deze smelt zo lekker)
  • Crème fraîche of zure room

Zo maak je het

Snipper de uien en de knoflook. Snijd de paprika en de tomaten in kleine stukjes. Verwijder van de peper de zaadjes en snijd vervolgens heel fijn.

Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de uien en knoflook toe en bak glazig in 1-2 minuten. Voeg de paprika en rode peper toe en bak nogmaals 4 minuten op middelhoog vuur. Vervolgens voeg je de tomaten toe, samen met de tacokruiden en de tomatenpuree en breng heel even aan de kook. Draai vervolgens het vuur lager en laat, onder regelmatig roeren, inkoken tot je een dikke saus hebt in zo’n 10-15 minuten, het meeste vocht moet verdampt zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Voeg de uitgelekte kidneybonen en maïs toe en warm dit goed door.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een grote ovenschaal in met wat olie en verdeel een deel van de nacho chips op de bodem. Daaroverheen doe je een deel van de gehaktsaus en daaroverheen geraspte kaas. Dan weer een laagje chips, gevolgd door de gehaktsaus en kaas. Tot slot een laatste laagje nacho’s, waaroverheen je lekker heel veel kaas strooit.

Bak de schotel af in zo’n 20 minuten, tot de kaas lekker gesmolten is.

Serveer dit met Crème fraîche of zure room.


Reageren? Stuur een mail naar reacties@vrouwtotvrouw.nl