• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 21 september 2023
  • Tags

Makkelijk pruimentaartje

Door: Adrie Middelkoop-den Hartog

Wat heb je nodig?

  • 200 gr boter
  • 70 gr havermout
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr bruine basterdsuiker
  • 500 gr pruimen , gewassen en ontpit en in vieren gesneden
  • Kaneel, custard en suiker

Wat moet je doen?
– Smelt de boter, voeg dan de havermout, het meel en de suiker toe en roer het goed door.
– Vet een springvorm in van 24 cm, doe de helft van het deeg op de bodem.
– Meng door de pruimen wat kaneel, suiker en custard (naar eigen smaak).
– Doe de pruimen op de deegbodem en verkruimel daaroverheen de rest van het deeg.
– Plaats in een voorverwarmde oven 160° C in 45-60 minuten.

Dit is een combinatie van 2 recepten, een pruimentaartje met een zanddeeg en een appeltaart met dit deeg (uit een boekje van allerlei verzamelde recepten wat ooit in ons dorp werd uitgegeven en waarvan de opbrengst voor de zending was).

Ik vind de combinatie van het zoetige met het friszure heerlijk.