• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 30 april 2022
  • Tags

Lemon curd kruimelcakejes

Deze heerlijke lemoncurd kruimelcakejes zijn echt heerlijk. Het is een recept van Laura’s Bakery, wat steeds een beetje is aangepast met een eigen draai door te werken met room, lemon- of andere curds. Ik heb ze deze keer in cupcakevormpjes gebakken, maar in een bakvorm van ca. 15×25/20×20 cm is het zeker zo makkelijk en kun je er lekker veel stukjes van snijden.

Wat heb je nodig?

Voor de cakejes:
– 150 gram boter
– 150 gram suiker
– 3 eieren
– 150 gram zelfrijzend bakmeel
– Snufje zout

Voor de topping:
– Lemon curd (potje 320 gr of zelf gemaakt)
– 45 gram boter
– 60 gram suiker
– 60 gram bloem
– Snufje zout

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 175 graden

Je begint met het invetten van de bakvorm, bekleed deze dan met bakpapier (makkelijker om uit het blik te halen).  Mix de boter en de suiker tot een romig mengsel. Voeg daarna de eieren 1 voor 1 toe.

Zeef dan het zelfrijzend bakmeel erboven en mix dit met een snufje zout door het mengsel. Stort het in het bakblik.

Roer de lemon curd los in een schaaltje. Ik gebruik lekker veel, gewoon het hele potje. Dit verdeel je over het deeg.

Neem een nieuwe kom en kneed hierin de boter, suiker en bloem en een beetje zout tot een kruimelig deeg. Dit verdeel je over de lemon curd.

Bak het geheel af in 35-40 minuten.  Een dot slagroom hierop is ook niet verkeerd trouwens!


Dit recept is aangeleverd door Adrie Middelkoop – den Hartog. Ook fan van koken of bakken? Deel je favoriete recept met ons!