- Gepubliceerd door
- Vrouw tot Vrouw
- Gepubliceerd op
- 17 maart 2022
- Categorieën
- Link in bio
- Recepten
- Tags
Lasagne met zalm (of kip)
Wat heb je nodig?
– 400 gr zalm (kan gewoon uit de diepvries) (of kipfilet als je niet van zalm houdt)
– Klein potje pesto
– 1 courgette
– 200 gr kastanjechampignons
– 1 pakje gezeefde tomaten
– 1 teen knoflook
– 200 ml crème fraiche
– 3 tomaten
– 150 gr geraspte belegen kaas
– 1 pakje lasagnevellen
Wat moet je doen?
Snijd de zalm in blokjes, meng de pesto erdoor en laat dit even marineren. Snijd de courgette in blokjes en de champignons in plakjes. Verhit wat olie in de pan en bak courgette, knoflook en champignons beetgaar. Meng de gezeefde tomaten erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Roer de crème fraîche door de zalm. Snijd de tomaten in plakken en vet een ovenschaal in.
Schep een laagje tomatensaus op de bodem. Hierop lasagnevellen. Dan een beetje van het zalmmengsel, plakjes tomaat, tomatensaus, lasagnevellen. En weer zalmmengsel, tomatensaus en plakjes tomaat. Sluit af met tomaat en strooi hier de geraspte kaas over.
30 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C.
EET SMAKELIJK!
Dit recept is aangeleverd door Adrie Middelkoop – den Hartog. Ook fan van koken of bakken? Deel je favoriete recept met ons!