• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 23 oktober 2021
  • Tags

Kip met kerriesaus

Kip met kerrie kent iedereen wel, maar als er dan nog andere, aparte ingrediënten doorgaan wordt het toch wel weer heel anders. Mango chutney en bosbessenjam, het klinkt apart, maar maakt het toch een heel bijzonder gerecht. Echt heerlijk.

Wat heb je nodig? (4 pers.) 

  • 500 gr kipfilet of kippendijen
  • 40 gr boter
  • 2 middelgrote uien
  • 25 gr bloem
  • 1 eetl. kerriepoeder mild
  • 3 dl water
  • 1 kippenbouillontablet
  • 2 eetl. sweet mango chutney (van Patak’s, gewoon bij de supermarkt, let op, er is ook een pikante versie, beter om die niet te gebruiken)
  • 2 eetl. bosbessenjam
  • peper zout
  • 25 gr rozijnen
  • 1 appel (vrij groot)

Wat moet je doen?

Bestrooi de kip met peper en zout. In ruime pan de boter hete laten worden. En hierin de kip goudbruin bakken. Kip uit de pan nemen. Bak in de achtergebleven boter de uien lichtbruin. Strooi er de bloem en de kerrie over. Onder goed roeren een minuut bakken. Voeg bij gedeelten het water toe, laat de saus telkens doorkoken en roer ze geheel glad. Roer het bouillonblokje, de chutney en de jam erdoor en breng het op smaak met peper en zout. Doe de kip (in stukjes) er weer bij en ca. 30 min. laten sudderen. Schil en klok de appel, snij hem in stukjes. Voeg de rozijnen en appel. Nog 5 min. koken. Serveren met rijst.

 

Echt zó lekker dit!