• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 8 maart 2023
  • Tags

Goulash, maar dan anders

Door: Adrie Middelkoop-den Hartog

Goulash wordt eigenlijk altijd gemaakt met rundvlees. Maar omdat ik niet veel tijd had en geen rundvlees had gekocht, heb ik het gemaakt met kip. Het was heerlijk.

Wat heb je nodig?
– 750 gr kipfilet
– 4 uien gesnipperd
– 3 paprika’s in stukjes
– 4 takjes tijm (of gedroogde tijm)
– 2 blaadjes laurier
– 250 gr champignons in plakjes
– 3 teentjes knoflook gesnipperd
– 1 theelepel gerookt paprikapoeder
– 1 eetlepel paprikapoeder mild
– Zout en peper
– Scheut rode wijn
– 1 blikjes tomatenstukjes
– 2 eetlepels bloem
– Boter of olie om in te bakken

Ik had zelf nog een stengel bleekselderij en een wortel liggen, die heb ik ook gebruikt.

Wat moet je doen?
Snijd de kip in stukken en bestrooi met zout, peper en wat bloem. Verwarm boter of olie in een braadpan, laat goed heet worden en bak de kip rondom goed bruin. Haal de kip uit de pan en bak daarna de uien en paprika. Voeg de knoflook toe en de champignons en bak dit even goed door. Dan kunnen de 2 soorten paprikapoeder erbij. Bak ook dit nog even goed door zodat de kruiden hun smaak afgeven.

Voeg de wijn en de tomatenblokjes toe, de tijm en laurier en laat het een half uurtje (langer mag ook) sudderen.

Heerlijk met rijst, aardappelpuree of brood.

Eetsmakelijk!