• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 16 maart 2024
  • Tags

Gehaktpannetje

Door: Adrie Middelkoop-den Hartog

Al struinend op Pinterest kwam ik dit heerlijke recept tegen van Keukenliefde. Het is heel eenvoudig te maken. Het is echt zó lekker.

Ingrediënten:
• 500 g rundergehakt
• 300 snelkookrijst
• 3 paprika’s, in kleine blokjes gesneden
• 1 ui, gepeld en gesnipperd
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 2 flinke el shoarmakruiden
• 2 tl sambal manis
• 1 blikje tomatenpuree
• 500 ml water
• Klein bosje peterselie, fijngehakt
• Blok feta, grof verkruimeld

Bereiding:
Verhit een hapjespan met een beetje olie. Fruit de ui en de knoflook zachtjes, ze mogen niet bruin worden. Doe dan de tomatenpuree, sambal en de shoarmakruiden erbij en bak dat even mee.
Verhit de pan met wat olie en fruit de ui en knoflook, totdat ze zacht maar niet bruin zijn. Voeg de tomatenpuree, sambal en shoarmakruiden toe en bak even kort mee.
Dan kan het gehakt erbij, lekker rullen en daarna de paprika’s. Aansluitend de rijst, roer even door en voeg dan het water toe. De rijst moet net onder staan.
Doe het deksel op de pan en kook op heel laag vuur, totdat het vocht is opgenomen en de rijst gaar is. Roer af en toe de rijst even door. Als aan het eind het vocht is opgenomen, maar de rijst nog niet gaar is, voeg dan een extra scheutje water toe.
Bestrooi de rijst vlak voor serveren met de peterselie en feta en serveer direct.

Eetsmakelijk!