• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 20 juni 2022
  • Tags

Gegratineerde spitskoolschotel

Ingrediënten

  • 500 gr spitskool in reepjes (gewoon een hele is ook goed, je kan niet gauw teveel groente hebben)
  • 300 gr gehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 200 gr spekreepjes
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • 1 zakje nasikruiden (conimex)
  • 2 bananen
  • 150 gr taugé
  • Ketjap
  • Geraspte kokos
  • Aardappelpuree
  • Olie of boter

Zo maak je het

Bak het spek uit in wat olie of boter. Voeg het gehakt toe. Na 5 minuten kan de ui en knoflook erbij. Voeg de nasikruiden toe en schep de spitkool erbij. Roerboek dit goed. Voeg dan de taugé toe en 3 eetlepels ketjap.
Leg op de bodem van een ovenschaal plakjes banaan, daaroverheen het spitskoolmengsel en dan weer plakjes banaan. Bedek dit met de aardappelpuree. Strooi over de puree de geraspte kokos en daarover boter.
Laat alles in de oven goed warm worden en een mooi korstje krijgen. Let op: kokos verbrandt eerder dan bijvoorbeeld geraspte kaas. Dus blijf kijken of het niet te hard gaat.


Dit recept is aangeleverd door Adrie Middelkoop – den Hartog. Ook fan van koken of bakken? Deel je favoriete recept met ons!