• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 19 februari 2022
  • Tags

Erwtensoep

Veel mensen hebben een eigen recept van erwtensoep. Allemaal lekker, maar op deze manier vinden wij erwtensoep het lekkerst. Wij eten dit met Turks brood. Het is een pan vol, maar ik vind dit ook echt uitdeelsoep. Want als je alleen bent maak je het meestal niet. Dan is het toch fijn als je af en toe een bakkie krijgt. En het is ook leuk om zo mensen blij te maken.

Het lijkt veel werk, maar het meeste werk is het snijden van de groenten. Verder is het een kwestie van af en toe roeren.

Wat heb je nodig?
– 3 liter water
– 1,5 pond schouderkarbonade
– 750 gr spliterwten
– 4 bouillontabletten
– 1 laurierblaadje
–  Zwarte peper en zout
– 3 uien
– 1 winterwortel (ca. 300 gr)
– 1 kleine selderijknol (ca. 400 gr schoon)
– 2 preien
– 5 takjes bladselderij (niet echt nodig)
– 2 of 3 rookworsten
– 2 aardappels

Wat moet je doen?
Vlees opzetten met koud water, bouillontabletten, zout en peper. Aan de kook brengen, zacht zetten en in een paar uur een bouillon trekken. Vlees eruit halen, van het bot afhalen en in stukken snijden en terug in de pan doen.

Spliterwten in een zeef wassen (niet weken). Laurierblaadje, erwten, gesnipperde ui, winterwortel in blokjes, selderijknol in blokjes, prei in ringen, aardappel in blokjes er in doen en ca. 2 uur zachtjes koken. Op het laatst de rookworst en eventueel de bladselderij er bij doen.Dit recept is aangeleverd door Adrie Middelkoop – den Hartog. Ook fan van koken of bakken? Deel je favoriete recept met ons!