• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 28 juni 2021
  • Tags

Chinese tomatensoep

Snel gemaakt, lekker, altijd goed en nét iets anders. Deze Chinese tomatensoep is het proberen waard.

Wat heb je nodig?
– 1 liter water
– 1 liter tomatensap
– 2 kippenpoten of 2 kipfilets
– 2 kippenbouillonblokjes
– 1 ui
– 6 eetlepels suiker
– 4 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels azijn
– 1 borrellepeltje sambal
– 1 borrellepeltje gemberpoeder
– 2 eetlepels maïzena
– handje vol mihoen of taugé

Hoe maak je het?
1. Water met kip, bouillonblokjes en uit aan de kook brengen en 1 tot 2 uur laten pruttelen.
2. Alle ingrediënten uit de bouillon halen.
3. Tomatensap toevoegen en weer aan de kook brengen.
4. Het net uitgehaalde vlees in een apart schaaltje bewaren.
5. Prutje maken van suiker, ketjap, azijn, sambal, gemberpoeder en dit door de bouillon doen.
6. Maïzena in een kopje koud water tot een glad papje roeren en aan de soep toevoegen. (soep wordt hierdoor gebonden)
7. Mihoen of taugé toevoegen en alles 20 minuten laten koken.
8. Kip als laatste toevoegen.

Eetsmakelijk!

Dit recept is aangeleverd door een trouwe abonnee van Vrouw tot Vrouw. Houd je ook van koken of bakken en wil je dit met ons delen? Laat het ons weten.