Bruine bonensoep met shoarma
Bruine bonensoep met shoarma of Shoarmasoep met bruine bonen
Dit recept ging ik maken voor een groep jongeren. Mij werd gezegd dat de jeugd geen bruine bonensoep zou lusten. Dus heb ik het maar Shoarmasoep genoemd. De grote pan was bijna helemaal leeg.
Nodig:
2 grote uien gesnipperd
2 tenen knoflook gesnipperd
1 eetlepel olie
500 gr shoarmavlees
2 doosjes diepvries soepgroenten à 500 gram (meer mag altijd
2 grote potten bruine bonen
2 blikjes tomatenblokjes
3 vleesbouillon tabletten
Zout en peper
Water
Wat moet je doen?
Verhit de olie in een grote pan en bak de uien en de knoflook hierin. Voeg het vlees toe en bak dit even mee.
Voeg dan de bruine bonen toe met het vocht, 750 ml water met de bouillontabletten, de soepgroenten en de tomatenblokjes. Breng het op smaak met verse peper en eventueel zout.
Laat het koken tot de groenten gaar zijn.
Als je voor een grotere groep deze soep wil maken is het heel eenvoudig om de hoeveelheden aan te passen. Gewoon even proeven, zo nodig meer water, meer bouillontabletten, want andere kruiden of meer groenten of vlees. Alles kan.