• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 6 mei 2020
  • Tags

Jaarthema: ‘Wees wijs’

Het meinummer introduceert het nieuwe jaarthema ‘wees wijs’. Ook staat er in dit nummer de inleiding voor de komende bijbelstudies over Prediker. Een bijzonder bijbelboek. Als je de hoofdstukken oppervlakkig leest, zou je kunnen denken dat de schrijver somber gestemd is. Toch gaat het niet alleen over de inhoudsloosheid en vluchtigheid van het leven maar ook over het echte genieten, te midden van wisselende levensomstandigheden. De schrijver geeft aan dat je wijs bent als je God vreest en je aan Zijn geboden houdt.

Tijdens de bijbelstudies komen allerlei thema’s aan de orde. We gaan samen op reis door dit bijbelboek en zullen ontdekken dat de thema’s ons leven binnenkomen. Wie herkent niet de vraag naar de zin van het leven, als je leven lijkt op allerlei losse puzzelstukjes? Als we dit bijbelboek lezen met het oog op Christus, zullen we prachtige lijnen ontdekken!

Bijbelstudies over prediker

Lees meer..

Extra verwerkingsvormen voor de bijbelstudies

Bekijk ze hier..

Bijeenkomsten rondom het thema

Op de bondsdag hopen we met elkaar na te denken over de vraag wanneer je nu echt wijs bent. Prediker geeft aan dat je dat bent als je God vreest en je aan Zijn geboden houdt. Waarom is God vrezen zo belangrijk? En, wat is God vrezen eigenlijk? Is het in onze tijd mogelijk je te houden aan Zijn geboden? Wat betekent dat dan in de praktijk?

Tijdens de themabijeenkomsten en op de vrouwendagen denken we na over; Geniet ervan?! Is het niet vreemd dat de schrijver, die bij tijden het leven verafschuwt, oproept om te genieten? Hoe kan hij dit doen? En, wat is het verschil met het heidense motto; Pluk de dag? Wat is het geheim van gelovig genieten?

We bidden om de zegen over de opening van de Bijbel, thuis en op de vrouwenkring.

Bekijk hier de datums voor de geplande bijeenkomsten.

Nog geen abonnement?

Bestel snel..