• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 14 december 2022
  • Tags

Prooi

Getipt door Lisanne Klop van De Boekenplank uit Poederoijen

Prooi is sinds kort weer herdrukt en omdat het een heel ander boek is dan waar de vorige recensies over gingen dit keer een andere invalshoek: een spannend en meeslepend boek dat leest als een thriller. De ene lezer houdt ervan en de ander helemaal niet!

Andrew Smith is onder geheimzinnige omstandigheden uit actieve dienst bij de commando’s ontslagen, nadat hij jarenlang missies uitvoerde in brandhaarden over de hele wereld, en is gestationeerd als politieman in het Canadese dorpje Waterton.

Van de een op de andere dag wordt Waterton geconfronteerd met een uitzonderlijk natuurverschijnsel en worden de dorpsbewoners opgeschrikt door een angstschreeuw die het ergste doet vermoeden,  maar niemand weet deze situatie te plaatsen .. wat is er gebeurt en wat is er aan de hand?

Er ontstaat chaos en angst als blijkt dat er slachtoffers te betreuren zijn en dat ze blijven toenemen. Steeds meer mensen verdwijnen onder angstaanjagende omstandigheden en laten sporen achter extreem geweld. Andrew neemt de leiding van Waterton op zich.

In dezelfde omgeving verricht Susan Vanderbilt baanbrekend wetenschappelijk bacteriologisch onderzoek. Ze is onder de indruk van Andrew en bied aan om te helpen zoeken naar een oplossing van deze angstaanjagende gebeurtenissen. Er worden schokkende feiten vastgesteld, maar dat is niet het enige wat gebeurt ..

Kenmerkend aan dit boek is het begin, niemand weet iets, zowel de inwoners van het dorp als de lezers. Verder in het verhaal wordt steeds meer duidelijk en wanneer je denkt veel te weten, komen er steeds weer andere details aan het licht. Bijzonder is ook het thema dat grotendeels centraal staat in het boek, het zet aan tot nadenken en het vormen van een mening.