• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 24 november 2022

Dagboek voor advent

Door: Hannah Neele

De adventperiode breekt aan: nog een maand en dan vieren we Kerst. Het dagboek ‘God met ons’ is speciaal voor deze periode geschreven. In vier weken lees je gedeelten uit Jesaja, Mattheus, Lukas en Johannes. De rode lijn in deze weken? Het Kerstevangelie. Het dagboek wil je helpen om bewust toe te leven naar Kerst en biedt structuur aan je stille tijd in de vaak drukke decembermaand.

Alle dagboekstukjes bestaan uit verschillende onderdelen. Een moment van stil worden, een vraag bij het Bijbelgedeelte dat je hebt gelezen, een overdenking, een verdiepingsvraag en een gedicht of lied. Bij veel liederen die genoemd worden, staat een QR-code zodat je het lied direct kunt luisteren. Deze mix maakt het dagboek divers en zorgt voor een moment van stille tijd waarin je op verschillende manieren bezig bent met Gods Woord. De overdenkingen zijn fijn geschreven en geven duidelijk uitleg bij het gelezen gedeelte.

Hoewel het dagboekje bekende gedeelte en verhalen uit het Kerstevangelie behandelt, komen er nieuwe dingen in naar voren. Een extra verdieping in de weken voorafgaand aan Kerst.

Zoek je een fijn dagboek om tijdens advent te lezen, dan is dit boek een aanrader!

God met ons, Dagboek voor advent, door diverse auteurs; uitg. Groen, Leeuwarden, 2022; ISBN 978-90-8897-324-6; 128 blz.; € 15,99