• Gepubliceerd door
  • Vrouw tot Vrouw
  • Gepubliceerd op
  • 27 januari 2023
  • Tags

1 minuut dagboek

Door: Lisanne Klop

Zoek jij naar handvatten om je dagelijks leven te leiden en je te bezinnen vanuit een Bijbels perspectief, maar haak je af bij een lange uitleg of veel tekst? Dan is het 1 minuut dagboek een tip voor jou. In dit compacte boekje staan 100 overdenkingen voor elk moment. De 1 minuut overdenkingen zijn, zoals het woord al zegt, kort maar krachtig: je bent er slechts één minuut mee bezig!

De thema’s zijn afwisselend, alledaags en actueel. Ook vind je achterin het boekje een zoeklijst met thema’s op alfabetische volgorde. Zo kun je ook een overdenking lezen over een onderwerp dat je op dat moment aanspreekt of dat past bij het gevoel of gebeurtenis van deze dag.

Zo kun je overdenkingen lezen over vertrouwen, zorgen, naastenliefde, persoonlijke groei, geloven, aanbidding, drukte, onzekerheid, volharding, keuzes enzovoort. Hierbij wordt gebruik gemaakt van teksten uit zowel het Oude als het Nieuwe Testament, met voorbeelden van onder andere Paulus, David, Salomo en Jezus, maar de auteurs gebruiken ook herkenbare, alledaagse voorbeelden.

Dit boekje is mede door het fijne formaat en de korte overdenkingen een waardevolle aanvulling. Al lees je het zomaar even tussendoor, als aanvulling op je dagelijkse tijd met God. Door de korte overdenkingen is het juist ook geschikt als je moeite hebt met lange ingewikkelde overdenkingen. Kortom: mooi om mee te nemen naar je werk, in de trein of waar je ook naartoe gaat!